Zorgprofessionals

De stap naar eOverdracht betekent een keuze voor een andere manier van werken. Dat doe je niet alleen, maar samen met de andere zorgprofessionals in je organisatie, het bestuur en ondersteunende collega’s van de afdeling ICT, P&O en Communicatie. In dit stappenplan gaan we specifiek in op wat jij vanuit jouw rol kunt doen om uiteindelijk te komen tot de implementatie van eOverdracht in jouw organisatie. Bekijk hieronder welke stappen je kunt zetten en ga direct aan de slag.

Jouw stappenplan

Direct aan de slag

1

Hoe zorg je ervoor dat je samen met de projectleider kunt starten met de implementatie van de eOverdracht? In deze stap zorg je ervoor dat de zorginhoudelijke inbreng wordt gewaarborgd.

2

Hoe implementeer je de eOverdracht in jouw organisatie en hoe neem jij je collega’s mee?

3

Hoe zorg je met je collega's voor een goede afronding van het project. En hoe houd je de  eOverdracht up-to-date zodat deze aangesloten blijft op de zorgpraktijk?

Veelgestelde vragen

Wat is een informatiestandaard?

Een Informatiestandaard is een verzameling afspraken die ervoor moet zorgen dat partijen in de zorg informatie over de gegeven zorg betrouwbaar, tijdig en eenduidig kunnen vastleggen, opvragen, uitwisselen en overdragen. In de Informatiestandaard staat in elk geval beschreven welke gegevens zorgaanbieders vastleggen, welke medische/verpleegkundige terminologie of classificaties ze daarbij gebruiken en welke informatie zorgaanbieders precies uitwisselen. Zo wordt gedefinieerd hoe gegevens op eenduidige wijze worden vastgelegd, zodat verschillende zorgaanbieders de gegevens kunnen uitwisselen.